vinnarna i tävlingen + coffee time.

vinnarna i tävlingen + coffee time.

slow living-coffee

Kära vänner. Nu börjar jag äntligen känna mig friskare efter dessa nästan två veckor utav yrsel-magsjuka-förkyldnings-sjukan. Så skönt. Det har dock verkligen känts som om min kropp har behövt vilan. Det är lätt att glömma när man praktiserar slow living, att kroppen ändå kan känna sig slut och trött ibland, trots att man inte längre har tre möten per dag och ränner runt med pulsen skuttande ända upp i matstrupen. Lyssna till din kropps signaler! 

Vad jag älskar är att bli lite omhändertagen när jag är sjuk. Det kan vara att någon åker och handlar åt mig, ringer och bara vill säga några snälla ord, skickar länkar till roliga youtube-klipp med gulliga katter, lånar un sin HBO så jag kan se ikapp alla avsnitt av girls eller ger mig en liten present. Min mamma är himla bra på att överraska med presenter, och särskilt den här gången blev jag galet överraskade när jag fick en alldeles egen kaffebryggare!

Och det var inte vilken bryggare som helst! En pour over kaffebryggare från Bodum som inte bara är snygg utan även är perfekta bryggaren för den som praktiserar slow living!

Kolla förresten gulliga suckulenten jag har planterat i en Stinky-muggen! För den som är nyfiken är Stinky lite utav mumindalens skurk, men jag tycker han är minst sagt underskattad för han är så söt och dessutom kan han bara tänka på sig själv. Tror vi alla behöver lyfta fram vår inre Stinky ibland. Det har jag i alla fall behövt de senaste två sjuklingsveckorna!

Förutom kaffebryggaren är också denna muggen från House Doctor ny!

Att handbrygga kaffe är inte knepigt alls, men det kräver tid och uppmärksamhet. Du kan inte hälla på allt vatten på en gång i filtret utan måste hälla på lite i taget, göra tunna cirklar och se till att det hela tiden droppar, men inte för mycket eller för tyst. Lagom alltså. Det är en så ljuvlig stund på dagen, då när jag tar mig tid att brygga mitt eget kaffe. 

Den här gubben är också ny! Köptes på Ikea. 

VInnarna i novelix-tävlingen:

Japp, idag är även dagen att presentera vinnarna i tävlingen tillsammans med Novellix! Men först vill jag säga tusen tusen tack till alla ni 75 personer som deltagit! Helt otroligt! Vilka skribenter ni är, fick så mycket fina texter att jag valt att samla ihop alla och publicera i ett inlägg där vi kan få inspireras av varandras bästa bokslukar-platser. Hur ljuvligt?

Grattis vinnarna Lena Norée, Julia Trygg och Hannah Tullgren! Varsin ask noveller väntar på er! Ni kommer inom kort få mail med mer information. 

Men! Det finns ett tröstpris till er alla, använder ni koden "cupofstories" får ni just nu 15% på valfritt köp! Kul?!

Ha en jättefin måndag mina fina! Kärlek!


Translation: One of the most beautiful things one person can do for another is to be caring. Especially when that other is sick. After being horribly sick for two weeks I finally am starting to feel a whole lot better. And yes, I think resting, drinking kombucha and sleeping a lot have helped - but also the fact that friends, family and readers have shown such love and caring for me. Even if it's just a little message to get better, it makes one feel so much less alone when lying in bed, cold, freezing, with the worst fever in years. That's something I always think of when others get sick. Even if it's just a cold, one can't help to feel really vulnerable. It's important that we listen to our bodies, and take care of ourselves, but almost equally important is it that we take care of our friends.

When giving positive energy - we also get positivity. 

Offer your friends love and time, even it they're not asking. If someone is sick you can go help them get groceries, or just visit them to tell  funny stories or make them some tea. Maybe a little gift can make a big difference, or maybe just a call telling them that if they ever feel alone - you're there. 

Now, this was not really what I intended to talk about in this post! I really were just supposed to tell you all about my new coffee maker! But since it actually was a gift from my mother while lying in bed sick, I think I got a bit sidetracked, because I remember how taken-care-off I felt when she gave it to me.

Anyways. This coffee maker is what people call a "pour over" coffee maker. It's THE perfect coffee maker for one practicing #slowliving. Because, when making your coffee one can't just pour over all of the water at the same time, nope! One have to take it slow, and pour just a little bit of water at the time, and make sure that the water is always dripping in a not too fast or too slow speed. 

Other then that, what do you guys think of my new plants? Cute, aren't they? Especially the succulent I planted in my moomin-cup. Stinky is Mumindalens villain, but I think he's very underrated because he is so cute and also he can only think about himself! I think we all need to take out and highlight our inner Stinky every now and then.

Have a fantastic Monday you guys!

Lots of love!

hello life.

hello life.

en söndag vid amiralsgatan.

en söndag vid amiralsgatan.