hela hjärtat bor i malmö nu.

hela hjärtat bor i malmö nu.

Kaffe och klädval

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

Kära vänner. Det var visst en vecka sedan jag uppdaterade här nu. Att börja ett nytt jobb samt att närma sig deadline på allt i båda mina kurser märks i min vardag. Jag hinner inte alls med lika mycket längre och jag ser verkligen fram emot sommaren då skrivandet kan få vara något jag själv tillför i min vardag. Det blir lite too much att plugga på heltid och samtidigt jobba och vara aktiv och underhålla mina kanaler. Nåväl! Roligt är det i alla fall!

Något annat som hänt mig är att jag har blivit åter nyförälskad i mitt Malmö. Jag har länge levt med halva hjärtat i en annan stad. Men det är över nu. Och jag känner mig lättad. Malmö är verkligen min stad och jag ser så mycket fram emot att vara här nu, vara närvarande. Det rör till det alldeles för mycket i mig att fara och flyga så mycket mellan olika städer. Nej, det här är en bra förändring, Malmö har sannerligen mitt hjärta. Både nu och för en lång tid framöver.

Och på tal om Malmö. Min stad. Idag tänkte jag dela med mig av ett par bilder från ett utav mina bästa Malmö-hak. Uggla kaffebar ligger bara ett par gator från mig. Det är retro, mysigt och bjuder på både vegansk och ekologiskt i både matväg och dryckesväg. Hit går jag ofta!

Såhär ser jag oftast ut these days. Älskar min nya tunna vårjacka från Monki. Så sval och i den där perfekta lång-men-visar-anklarna-längden. Precis som klänningen!

Klänningen köpte jag på Beyond Retro i höstas. Älskar den! På fötterna har jag dr. martens. Min hatt har jag köpt på Liebling (en butik här i Malmö) och tygpåsen är från Rotundan. 

Den här dagen beställde jag en veganmacka som var så himla god. Fick någon dressing till som smakande salt jordnöt och så drack jag en cappu på havremjölk. Mitt standradkaffe. Mackan får tre av fem för den kunde ha varit lite mastigare, mer innehåll, mer av allt egentligen!

Farsan min kom förbi för att hjälpa mig fixa med en massa grejer i hemmet. Vi satte upp nytt på väggarna, fixade ett droppande handfat och så bjöd jag honom på fika som tack för hjälpen. Han åt den här kladdkaka som han gav högt betyg! Vet dock ej om den är vegansk. 

Vi pratade om dieter, om hur farliga det är och att det bästa egentligen är att känna efter själv vad ens kropp behöver. Vi pratade om att träning ska vara roligt, och att det inte är bra resultat inte ska handla om hur kroppen ser ut, utan hur vi känner os; starkare, i bättre balans, ännu mera peppiga endorfiner. Och vi pratade om sommaren, att kanske åka och cykla MTB i Alperna, eller vandra någonstans i Norge. Min tokiga Pappa och jag. 

Lilla jag utanför min alldeles egna port till min alldeles egna lägenhet. Åh. Det känns så skönt att jag har bestämt mig för att vara här nu. I sommar, och i höst. Malmö är verkligen min stad, min stora kärlek. Visst är det härligt att resa till andra städer ibland, semestra, lyxa till det, men helt ärligt är jag inte ett dugg sugen på att sätta min fot utanför Malmö på ett bra tag.

Vilken stad har ditt hjärta? Berätta!

Kärlek!


Translation: This little blogpost is about Uggla Kaffebar where I went a couple of days ago with my dad. It's about our conversations about dieting and how the best way to treat your body is to listen to it - we all have such different bodies, it would be so crazy if everybody could feel good by eating the same thing, being on the same diet and so on. It's about a vegan sandwich. It's about the fact that my whole heart now belongs to Malmö, and not to another city where I've been leaving, or rather placing my heart from time to time the past two years. Now, I have decided that this truly is MY city and that I belong here, not only for now but also for a long time forward. It's also about my favorite outfit; a coat from Monki, Dr. Martens and a dress from Beyond retro second hand.

But the core of this blogpost is, as mentioned, that my heart belongs to Malmö. Or, that Malmö belongs to my heart. Which city makes your heart beat? Tell me!

Lots of love!

 

a little talk about spiritual growth.

a little talk about spiritual growth.

you don't have to be perfect.

you don't have to be perfect.