a little talk about spiritual growth.

a little talk about spiritual growth.

Vad som händer i universum 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

Några av er blev kanske förvånade när jag la upp den här bilden i går morse. Eller så blev ni inte det. För visst är det rätt känt ändå att jag är en öppet spirituell person som lägger mycket av min tro i universums krafter? Inte? Ja, då vet ni det nu i alla fall! 

Där är nämligen så att det händer mycket förändringar i universum just nu. Om det är så för alla, eller bara för mig, det vet jag sjävklart inte med säkerhet. Men jag känner så starkt att nu ändras min väg, riktningarna, stigarna, allt. Universum vet precis vilken väg jag ska färdas på här näst och jag känner mig nästan knuffad framåt i en för mig helt okänd riktning.

Det syns i sådant som att relationer ändras eller tar slut, vissa människor i mitt liv är mycket mer närvarande nu än förut och jag känner mig nästan ansvarig över dessa personers mående, till stundom över deras liv, vilket känns ytterst märkligt! Vissa människor, särskilt en jubelidiot slash hjärtekrossare, får försvinna från mitt fokus, medan andra personer på ett naturligt sätt nu tar mycket mer plats. Jag märker också förändringen rent fysiskt i och med att jag gick till frisören för att färga utväxten och gick därifrån med silvrigt hår utan att riktigt veta hur sjutton det gick till? Kanske var det en förändring som, liksom behövdes göras.

Min kosthållning, det sättet jag tränar på, hur jag mår, sovtimmarna, jobbmöjligheterna, mina instinktiva viljor. Vad sjutton är det som händer? Kan jag känna ibland. Samtidigt som jag är så himla säker på att det här är universums göror. Det är energierna i luften.

It's spiritual growth baby. And it's a good thing.

Låt mig berätta lite kort om min nuvarande kosthållning nu, när jag ändå har lagt ut bilder på bananpannkakor som ni vid det här laget garanterat kan receptet på. 

Om inte finner ni det här. 

Jag har börjat äta mejeriprodukter igen. Främst turkisk yoghurt, keso och ägg. Det är ingen stor förändring, men min kropp mår hel enkelt inte väldigt mycket bättre med dessa produkter i kroppen. Jag har provat en hel drös med frukostar för att känna mig pigg och pepp, mätt och glad i magen. Ge mig en bra start på dagen. Men gröt eller soya-produkter eller havreghurt till exempel funkar helt enkelt inte för min mage. Och eftersom frukosten är (enligt mig i alla fall) dagens mest betydelsefulla måltid så märks det väldigt tydligt under resten utav dagen om jag inte börjat dagen bra. 

Detsamma med kaffet. Jag dricker kaffe varje dag numera. Det funkar faktiskt hur bra som helst med min IBS! Det sätter fart på tarmsystemet, och jag mår sedan som en sol hela dagen. Mycket energi i kroppen och ett fungerande tarmsystem. Kaffet mitt ska för övrigt drickas låååååångsamt enligt #slowliving-lagen, men också enligt min kropps åsikt, annars blir magen stressad. 

I mitt kaffe har jag oatlys IKAFFE som är så himla gott, så för dig som inte provat det innan: GÖR! I övrigt har jag satsat på att till stora drag sluta med mycket ersättningsprodukter så som soyakorv och dylikt. Allt detta endast på grund av vad jag känner händer eller inte händer i min kropp när jag äter. Ta alltså inte åt er av det här nu, det här är inte någon diet eller filosofi, det här är bara så som jag och min kropp känner. Våra kroppar är så olika så det enda jag vill att du ska ta med dig ifrån det här är att känna efter vad din kropp behöver. 

I detta inlägget vill jag även passa på och visa lite nytt pynt jag har på väggen! Jag tog bort glitter-girlangen, då den kändes något vintrig, och satte istället upp de här fyra godbitarna från boken Majas Alfabet av Lena Andersson. En riktig barndomsdröm! 

Vykortet på bilden ovan är som ni ser också det från Majas Alfabet. H för humle!

4.jpg

En stor kopp kaffe med havremjölk. Jag dricker helst både morgon och eftermiddag. 

Det är så pirrigt, det här med förändringar. Hur jag så tydligt känner att något helt nytt är på väg, inte bara en dörr som ska öppnas, en möjlighet, ett uppdrag, utan nästan ett helt nytt liv, kanske en helt ny livsstil. Jag färdas hela tiden framåt, saker som andra går igenom under ett år går jag igenom under en vecka nu. Flera saker sker och brusar upp i mig på samma gång, det är väldigt energikrävande, men också så spännande då allt känns helt i enighet med mitt liv. Som om allting som händer SKA hända. 

Det kan verka heltokigt hur jag, liksom bara vet det här. Allt det här. Men det gör jag, känner. Efter år av att praktisera mindfulness och spiritualitet så har jag hamnat i ett tillstånd där jag hela tiden har som en öppen port mellan mig själv och universum. Vad jag däremot inte vet är vart jag kommer hamna nu. Vad det är för livsstil som jag ska leva i, eller vilka förändringar som kommer i morgon. Jag har bara dagen, den är fylld av glädje och nyfikenhet, men också pirrig ovisshet och tyngd, trötthet efter allt som händer och händer hela tiden.

Är du som läser mer nyfiken på spiritual growth, och min tro på universum eller vill du kanske veta lite mer specifikt vilka förändringar jag går igenom nu? Fråga! Ställ en fråga nedan så ska jag göra ett särskilt svarsinlägg på ämnet! Känner du också att universum ändrar riktning nu? Berätta det! Berätta vad som händer i ditt liv! Känner du igen dig i mina ord?

Det vore så spännande att ha en konversation kring detta. Så våga prata i kommentarsfältet!

Kärlek!


Translation: Were you surprised when you read the following on yesterdays Instagram post?

"This morning in pancake heaven. Served with the biggest cup of coffee because I couldn't sleep well at all last night. I feel so strongly that the universe is changing paths for me, pushing me to be fearless, a bit more childish and a big dreamer. So many doors are openieng and closing in my world right now, the energy levels are shifting both inside and around me. I feel it, it's so powerful. I can't wait to see where I'll end up after this."

I don't know if you know exactly how freakin' spiritual I actually am. How much in contact I feel with the universe. How years and years of meditating, practice of mindfulness and spirituality I've actually been through to end up where I am right now. I am in contact with the universe in such a natural self-evident and obvious way. I rarely meditate these days, because It's not a need I have. I have other ways to stay mindful, and I think that my years of practice have made this mindful and spiritual connection and approach to life stick, really tight, in me. 

Now, I am going through a lot of changes. First and foremost I can feel it. But some changes have been more obvious. I don't know how it happened, but now all of the sudden I have silver hair, and I've gone back to being a vegetarian (no longer 100% vegan) for the sake of my body, my well-being. I've started a new job. I've started to write more poetry. I've started to get angry at people using me. I've let some people go from my life, and others have come to me with hopes of me helping their tired soul, which I gladly do, since I feel so strongly that it's a part of the big change I'm going through.

Do you recognize yourself in my words? Do you also know that the universe is changing directions for you? Tell me! Are you curious about spiritual growth, and my belief in the universe, or would you like to know a bit more specifically what changes I'm going through now? Comment bellow. Ask me! I'd love to make another special post about the topic of spiritual growth. Because I feel that I am pretty much the only one in my surrounding talking about this. Believing so strongly in energies and the set of the stars, the moon, the wind, the breeze, the magic. 

It would be so exciting to have a conversation about this. So don't be afraid to start talking in the comments!

Lots of love!

when color is a key to happiness.

when color is a key to happiness.

hela hjärtat bor i malmö nu.

hela hjärtat bor i malmö nu.