om fishnet-strumpor, solgul inredning och fräknar på näsan.

om fishnet-strumpor, solgul inredning och fräknar på näsan.

En låt för dagen: Suffer - Hundredth. 

veckorna 

Kära vänner. Efter vad som känns som veckors paus här är jag tillbaka igen och den här gången kan jag utlova lite mer regelbundet bloggande. Jag har haft en period då jag har svävat som på moln, tänker på Trollkarens Hatt av Tove Jansson, har ni sett den? När hela gänget svävar på små rosa moln pga hattens magi. Så har det känts. Livet har varit så himla roligt och äventyrligt på sistone! Jag har haft så väldans mycket energi i kroppen, och det har funnits så mycket liv i staden, solskenet och barerna; jag har druckit kanske för mycket, men å andra sidan - jag kan inte låta bli att embracea den energi jag har haft på sista tiden. Lite som att jag har en magisk hatt och, likt Mumintrollet inte kan låta bli att använda den. 

Idag tänkte jag summera den senaste tiden som gått. Vad jag har haft för mig på ett ungefär, lite vad som har tänkts och känts. Sånt. På Instagram finnes jag som alltid under det något märkliga namnet, @dudeellen. 

Jag har bära nya fishnet-strumpo från fantastiska Swedish Stockings som är så otroligt fina och sköna! Och så har jag pluggat på fik tillsammans med Elin. Där jag skrev klart några av de sista uppgifterna i skrivarkurserna och dagdrömde om sommaren, om vad som kommer att skrivas när skolan inte bestämmer längre. Undra hur skrivarsjälen kommer att hantera all ledighet och frihet - vad kommer jag skriva, när och hur? Ska bli så spännande att se. 

Jag har tagit ner party-gilrangen och satt upp illustrationer från Majas Alfabet på väggen istället, och så har jag brunchat med min syster på Fyn. Helt sagolik juice bland annat. 

Som vanligt äts det orimliga mängder bananpannkakor i det här hemmet. Och i köket har nya saker fått pryda väggarna; pom-poms från Ikea och en plansch från Printler

Tror bestämt att gult är min nya favoritfärg. Har bäddat sängen med nya kudden från HM och bakat chokladbollar som fått bo på en den nya solgula tallriken från myrorna. 

Och så en selfie. En sådan som man tar ibland. Många har frågat mig om det där är mina riktiga fräknar och ja det är det! På sätt och vis. Men de försvinner under min foundation, så jag fyller i dem med en gammal mörkbrun eyeliner. 

En kan ju tänka att gröt inte passar sig om sommaren, men med färska blåbär och massor av kokos gör det hela så väldigt gott och somrigt. Och så har vi mitt soliga vardagsrum som blir desto mer levande med en gul klänning på armstödet, några groovy skivor på golvet och en stor bukett blommor från Florista som by the way har en fantastiskt fin Instagram

Annat då? Jo, jag har en ny vinylspelare, med högtalare och förstärkare och all som jag älskar! Och en av mina bästa skivor är ju den där samlingsvinylen med Black Sabbath som är i de rätta färgerna orange, brun, svart, lite grått. Ja, höstigt. Just how i like it. 

Strumporna är också de från Swedish Stockings. Fantastiskt fina, tycker ni inte? 

Jag har en ny jättegosig tröja med finaste rosorna som jag bor i nuförtiden. Och på tal om att bo, vill man bara inte flytta in i Floreras fantastiska butik på Hantverksgatan? Oh my. 

En blombukett i Majas Alfabet-stil fylld med pioner och grönska. Vykort två visar den bästa platsen jag vet just nu, min fönsterkarm under soliga dagar; där jag läser, dricker kaffe och njuter som bara den utav försommarsolens brännande strålar mot mina vinterskygga axlar. 

Två hörn i sovrummet. Jag gillar verkligen hur mitt hem blir allt mer bohemiskt. Trivs bra i det. Ska bara ha upp lite mer saker på väggarna också, tycker ni inte? Posters, vykort, fotografier och makramé är det jag söker. Vi får se vad jag fyndar efter nästa löning.

Livets suck:

- IBS, Att klämma en nerv i ländryggen och få pang-migrän efter för många timmar i solen. Blir alldeles för nojig när hälsan strular. Är ju något av en hypokondriker. Pust.

Tre bra grejer som hänt på den senaste tiden:

- Tog första doppet i lördags! Det var hur härligt som helst!
- De där sena kvällarna jag spenderat på diverse uteserveringar, sol på näsan, en kall öl och ett sällskap där samtalen aldrig tar slut. Det är bland det finaste jag vet.
- Att så många provat mina raw chokladbollar och gillar dom! Så fint att ni postar och taggar mig. Blir så pirrigt glad! Ni kan även skicka bilder till mig på hannahellenjosefin@gmail.com.

Kärlek!


Translation: This past week through my Instagram. A lot of interior dreams, banana pancakes, a couple of selfies and a lot about my new vintage vinyl record player. 

The best things that have happened recently is:

- I took this years first swim in the sea this Saturday. Quite cold but very lovely!
- Late nights out. Sunshine, a cold beer and friends is all I need.
- The fact that so many of you have tried and loved my recipe on raw chocolate balls. It makes me so happy that you like it, post pictures of them and tag me. You guys are truly the best.

ots of love!

den ledsna sommaren - om att söka hjälp.

den ledsna sommaren - om att söka hjälp.

a post of gratitude.

a post of gratitude.