you don't have to be perfect.

you don't have to be perfect.

vårpirret

Kära vänner. Hur mår ni? Själv känner jag mig HÖG på livet just nu! Visst finns det lite vemod någonstans där inne i själen, orosmoln inför framtiden - jag har så svårt för att komma till ro med vad jag vill göra i höst - men det finns andra känslor som tar över, solen, våren, pirret, spänningen i att se vad varje dag kommer ge mig. Allt känns lite äventyrligt. Varje morgon ler jag. Jag har struntat bry mig om att försöka vara så jävla perfekt jämt, vara duktig-brud och inte ha några dåliga vanor. Det har verkligen gjort att jag känner mig bara så jäkla pepp på var ny dag, på att dricka mitt morgonkaffe ur min underbara slow-living bryggare, lyssna på knastrig blues och sätta fingertopparna mot tangenterna och skriva, jobba, göra, prestera. Ja hörni, vad ska jag säga? Jag mår heltenkelt väldigt bra nu! 

Jag har lärt mig att acceptera att jag inte är och aldrig kommer att bli perfekt. Min kropp kommer aldrig att bli perfekt, min hud kommer aldrig att bli helt ren från finnar eller pormaskar, jag vet nu att lycka aldrig kommer ur att hela tiden gå omkring och försöka bli mer och mer perfekt, att hela tiden höja ribban. Ibland måste du bara "settle for" vem du är, hur du är och vad du har! 

Det är okej att ha "dåliga vanor" det är okej att vara lat, att inte ha en fläckfri lägenhet, du behöver inte kunna sätta ner hälarna när du gör hundens position för att få kalla dig yogi, du behöver inte sluta dricka kaffe med krämig mjölk för att kalla dig hälsosam, det är bättre att äta lite veganskt än inte bry sig alls, en cigarett är inte världens ände och om du råkar döda en av dina växter - det gör dig inte till en mindre växtgäri! Låt dig vara, bara vara. Existera. Leva. Njuta. Le. 

Idag är det tisdag, en ypperlig dag för att summera den senaste veckan genom Instagram tänker jag. Där finner ni mig som alltid under @dudeellen, ett namn jag uppriktigt inte kan minnas vart jag fick det i från. Vykort ett är från sovhörnan min. Kanske dags att byta ut den där torra kransen eukalyptus mot något annat, ett tyg eller en tavla? 

Klänningen på bild två har jag fått så himla många frågor på - så roligt att det inte bara är jag som fullkomligt älskar den - och den är ett second hand fynd, från Emmaus mer exakt!

Ingen vecka utan bananpannkakor! Jag vet att färska bär, såhär års inte är det snällaste. De är varken ekologiska eller från Sverige. Men kostar de tio kronor förpackningen så köper jag det, unnar mig, det är ju så himmelskt med färska bär! Längtar så till sommaren där en kan köpa svenska på lokala eko-butiken!

Bild två är från skyltfönstret på Lotta Love superfoodbar där jag nu jobbar några dagar i veckan. Det är så himla roligt och härligt! Så glad för att vara ute bland människor, öva på min latte-art och mixa tjocka krämiga smoothiebowls till snälla och vår-glada kunder. 

Kom förbi och säg hej vettja!

Två riktigt vår-pirriga saker: ett är Floristas skyltfönster som är stadens absolut finaste! Och två är min nya kimono från Gannai ovan. Finaste mönstret och skönaste tyget!

När jag vill lyxa till vardagen lite köper jag färska bär, jordnötssmör och nybakat bröd på Söderberg & Sara och bjuder in en vän på brunch! Den här gången var det min fina vän Josephine som kom förbi. Sedan vilade jag lite hemma själv, innan jag gick hem till henne för ett Valborgsfirande som kom att bli det bästa i mitt liv tror jag!

Så himla överskattad högtid annars, men en grönskande innegård och cirka tjugo nya ansikten, en kalla kombucha och en grym spellista, ja... det kan heltenkelt inte bli fel!

En solig dag kom min älskade syster på besök i staden och vi gick till Atrium och fikade vegansk surdegsmacka med avokado samt sötpotatishummus med picklade rotsaker. Slurp! 

Solsken gånger två: ett är solkatterna på soffan när solen är på väg ner. Två är jag, iklädd nytt från Ganni, sjömanskepa och röda naglar på Noirs uteservering. 

Ännu mera bananpankakor! Och så en bild på drömmarnas drömklännig. En oversized sak från Zara som jag knappt vågar ha på mig för den är liksom HELVIT?! Men snart ska jag nog ta med den ut på en promenad i staden, för en klänning som den är ju till för att bäras!

Ett leende och ännu en brunch i mitt kök. Färska blåbär, kaffe, té, avokadomackor, kiwi och så min absolut godaste frukost-rätt: banana split-bowl. Recept här. 

En närmare titt på en Banana-split bowl jag gjorde och njööööt av förra veckan. Och sedan, sist men absolut inte minst: Göteborg. Hade ett så magiskt fint dygn där i helgen. Åkte dit efter jobb på lördagseftermiddagen, gick ut om kvällen, dansade på Jazzhusets sista öppet-kväll och gick sedan till andra lång och njöt av kvällsvärmen. På söndagen åt jag brunch med Elin och drack eftermiddagskaffet med Kajsa. Och så bodde jag på fantastiska Hotel Flora, kommer absolut fara dit även nästa gång, den utsikten alltså! Alldeles vid grönsakstorget. Dröm!

Vill även passa på här och säga tack tack och åter tusen tack för fina kommentarer på mina två senaste inlägg:

- Things to do when you're sad. <----- En lista. 
- A short story. <----- Om kärlek.
- How to get a more positive outlook on life. <----- Tre tips!

Ni är för gulliga! Jag önskar er en underbar vecka! Berätta gärna i kommentarsfältet nedan om hur du mår, och vart i livet du är just nu! Vad känns? Vad gör dig glad? Vårpepp?

Kärlek!


Translation: This past week through Instagram, where you can find me as @dudeellen. 

Right now I'm in such a good place in my life. I feel very happy and exited. Every day feels like an advetnure. It's been so long since I felt this HIGH ON LIFE and I just hope that my new positive view on things will stick. Mostly, I think the reason behind why I feel this way is because I've finally learnt to let go a little bit on my need to be perfect. I've learnt to accept that I am not and will never be perfekt. My body will never be perfekt, my skin will never be entirely clean from pimples or blackheads, I now know that to feel happy you can't go around trying to reach for a higher level of perfection. Sometimes you just have to settle for what you are and who you are and what you've got! 

It's okay to have "bad habits" it's okay to be lazy, to not have a spot free clean apartment, you don't have to be a pro att yoga to be a yogi, you don't have to stop drinking coffee with creamy milk to call yourself healthy, it's better to eat a little bit veagan than not care at all, a cigarett is not the end of the world and if you happen to kill one of your plants - that doesn't make you any less of a plant lover!

So let's just be for a bit. Exist. Live. Enjoy. Smile.

I'm wishing you an awesome week! Would be nice if you'd like to tell me how you are feeling right now! How's life? How do you feel about the spring time? How do you feel about yourself?

Lots of love!

hela hjärtat bor i malmö nu.

hela hjärtat bor i malmö nu.

things to do when you're sad.

things to do when you're sad.