ta inte föregivet att folk mår prima bara för att det är sommar.

ta inte föregivet att folk mår prima bara för att det är sommar.

en låt för dagen: tears - cancer

19227762_1921592114783439_3910607674793787392_n.jpg

veckan genom instagram

kära vänner. nu var det mig allt länge sedan jag uppdaterade här, och det har såklart sig sin förklaring. men. jag orkar inte prata om det. jag orkar inte prata om det med vännerna, med familjen, orkar inte ens tänka på det själv. sällan är det så, att jag inte vill prata ut eller finna mig i de problem som surrar i min kropp i min själ i min hjärna, som äter på mig, äter upp mig, får mig ur balans. men nu är det så. det är som om jag, den här gången vet att för att komma på bättringsvägen måste jag tänka framåt, försöka hitta guldglimtarna, annat än att dvala i det som är nu, eller har varit. om ni förstår hur jag menar?

nåväl. låt oss titta på lite bilder istället, från den senaste veckan och lite till.

ett malmö-hak som verkligen blivit ett stammisställe för mig är mineral. en restaurang/vinbar som tre fina vänner till mig öppnat. fantastiskt goda vegansk rätter, fina viner och otroligt mysig miljö. och på tal om vanor, så har granola och yoghurt blivit en standard-frukost hos mig på det senaste, tillsammans med stora koppen kaffe + havremjölk. mumma!

och för de som missat så har jag börjat jobba på lotta love superfoodbar på davidshallsgatan. har så himla roligt där! kom förbi och säg hej vetja! 

så har jag klippt mig också - bokstavligt talat. en måndag efter ett glas vitt så klippte jag luggen min med kökssaksen. kanske på grund av att jag sett alldeles för många bilder på stevie nicks. gudinna.

jag har en ny skater-dress från beyond retro, fast mest bär jag mina snickarbyxor. 

en annan outfit, som också den är en secondhand-historia är ovanstående långklänning + dr. martens + college tröja. vad som är godast i smoothie-skålen hos mig är och kommer förfallotid att förbli min gröna smoothie på bland annat banan, mango och supergreens

smoothien passar sig lika bra i skål som i burk med ett sugrör. recept hittar du här.

och som vanligt försöker jag göra mig tid för att skriva färdigt på några av mina projekt genom att slå mig ner på kaféer som fyn - där finner jag alltid ro för att skapa. och så har vi ännu en selfie med Fleetwood-mac-luggen (samt en fantastisk läpp-penna från bodyshop). 

två från vardagsrummet. ett är de bronsfärgade vaserna + ljusen som trots sin höst-iga nyans gör sig ypperligt fint även på sommaren. två är hur fint det kan bli när en ställer en av sina köksstolar i vardagsrummet, där även en kudde från köket fick flytta in!

de två sista bilderna är från en dag på stan, en kopp havre-cappu på atrium och så en förvirrad men också ganska glad Hannah någonstans i gamla väster. 

nej, nu skulle jag vilja veta lite om DIG. hur mår DU? vad har du gått igenom på det senaste? låt oss prata lite om hur vi mår i kommentarsfältet. jag tycker att många tar föregivet att en ska må prima bara för att det är sommar, sol och kanske lite ledighet. men av erfarenhet så är det sällan så enkelt. låt oss nu - i kontrast mot vad jag skrev i början av inlägget - känna efter lite. dela hur vi känner inför sommaren, livet, inför oss själva eller kanske våra relationer till andra.

berätta! och ha det fint.

kärlek!


translation: this was my week through Instagram. I also wanted to apologize for not updating as frequently as I used to. to be honest, I've been through a rough time lately. but I do not really feel ready to talk about it, not even with my friends or parents. but sometimes one might have to force oneself to sit down and reflect on how you're doing, how you feel about life, about summer, the warmth, your relationships. so let's take a deep breath and write down our feelings.

lets discuss, share and open up about our mental health in the comment section. let's be honest. 

also, in the post above I mentioned a lovely green smoothie that I really don't want you guys to miss out on! so here's the recipe. I really do hope you all are feeling well. 

lots of love!

vid havet.

vid havet.

that sad summer / den ledsna sommaren.

that sad summer / den ledsna sommaren.