en sista smak av augusti.

en sista smak av augusti.

en låt för dagen: souvenirs - dream koala. 

40C33A4C-1725-4846-BD14-6FF874582A81.jpg

sen kväll, tystnad över gatorna. som om en tjock dimma döljer alla ljuden, spelningarna i folkparken, babels rökruta, vinnys på hörnan där ölglasen är stora, de som cyklar fram och tillbaka på mäster danielsgatan, de har inget annat att göra. och jag, på byggnadställningen som omfamnar huset. dinglar med benen och ser ner på cigarettfimparna som ligger under mina skitiga skor. sommarsmuts. minnen. alldeles snart är augusti förbi och det är mig så väldigt vemodigt. i väntan på de sena timmarna; jag ska träffa vänner och dricka öl på någon av de ännu solkyssta uteserveringarna, röker jag och tänker på tiden, tider, sådant som ska komma, men mest sådant som är förbi.

och när september kommer blåser mörka moln in över stranden, det är precis så att vi kan njuta av den kalla drycken, kombucha ingefära och en tunn krispig pizza och ännu kravlösa skratt som studsar över sanddynorna. allt oftare blir kvällarna sådär; gråa, vemodiga. en springa på himlavalvet visar att solen finns där någonstans, i fjärran. vi går med halsduk en sista gång till far i hatten, deltar i musiquizet och jag dricker alkoholfritt för själens skull och får kindpussar av nya bekantskaper och känner mig fin trots öm i hjärtat. spåren av dig och din tystnad sitter ännu kvar, andra som sårat också; som gått ifrån och låtit mig stå kvar lite skörare, lite svagare självförtroende, lite mindre glitter i min aura.

jag har skaffat en katt och hon är allt jag längtar till om eftermiddagarna. hon vill vara mig nära, gräva ner sitt ansikte i mitt armveck eller ligga alldeles alldeles bredvid när jag, med datorn i knäet försöker återgå till skrivandet. manuset. de över hundrafemtio sidor som ligger och väntar på att jag ska bli klar med sommaren. bli klar med festerna, bli klar med alkoholen. i huvudet psykologen som säger att det finns risker. jag tänker; det finns alltid risker och så minns jag kvällen då jag ville skriva till han som tystnade så att vi båda två kunde klättra upp på taken och se ut över staden och tända cigarett efter cigarett och glömma totalt att i morgon ska vi båda jobba. ruset, bruset, längtan efter äventyr, det är känslor som pumpar blodet låter det skrida fram som len sammet genom mina vener, jag ville så gärna ha ett sista äventyr med honom. 

B841D85F-5B43-4E5F-AB3E-CDE08BB90DA6.jpg
4CBCE513-5AB2-43EF-9929-4717D953955E.jpg

nu är hösten här och jag räknar de senaste veckornas vinglas på en hand och sjunger till sextiotalssoul om eftermiddagarna och bryr mig inte om att kanske hör grannarna, jag börjar laga middagar igen, går allt längre promenader, slänger ett halvfullt paket cigaretter på väg ut om söndagseftermiddagen. jag ska ta vara på solen, ta vara på den plötsliga värmen, ta vara på att trots långärmat behövs det ingen jacka. ta vara på hur jag kan se på långt håll att det är han. ta vara på att få spendera en ledig dag med någon ny, någon annan; någon som säger det som aldrig sas, någon som är allt det där han aldrig var, någon värd att falla för.

jag välkomnar hösten, jag är tillbaka. 


translate: a few words about august and september. how the summer went by and how it's nowadays so much colder, but still I'm warmer. thanks to lovely changes and the fact that I now have a cat. to be cared about, and to care about someone deeply, is something that truly is a reason to live for. 

femton gånger höst.

femton gånger höst.

vi vaknar med solen.

vi vaknar med solen.