femton gånger höst.

femton gånger höst.

IMG_6058.jpg

det är höst nu

. . . . . . . .

krispiga morgnar, sol genom torra lönnlöv, kalla fötter på köksgolvet om kvällen, vi dricker te och börjar klä oss i allt varmare kläder. jag äger ingen höstjacka och min finaste halsduken är täckt av torkad lera. det är höst nu, och jag har förberett mig genom att skriva en lista på saker jag vill vara med om i september och oktober. en lista jag tänkt dela med er. 

1. återupptäcka kaféerna. flytta in från uteserveringarna och fylla kopparna med varma drycker snarare än lemonad och öl och cider och vita kalla viner. 

2. gå på loppisar, second hand och vintage butiker och hitta den perfekta hall-lampan och en fin stor plansch att hänga ovanför sängen, och gärna en till köket också. och höstjacka!

3. gosa med arwen. hon är min alldeles egna katt som fortfarande känner sig lite rädd och nyinflyttad men som dag för dags blir allt busigare, modigare, nyfiknare och egen. världens bästa är hon, en sådan fantastisk liten varelse. (döpt efter arwen i sagan om ringen of course). 

4. ha middagar med vännerna. vi ska göra hemgjord pizza, bli mästare på indiskt, dricka vinet långsamt och göra de allra bästa spellistorna. och detta på en helt vanlig torsdag. 

5. lyssna på min höst-spellista som jag tycker är helt genialiskt mysig. här.

IMG_6068.jpg

6. vara mycket utomhus. sverige är som finast nu, när löven faller, guldet i trädkronorna, kylan vid havet, luften i skogen, jag vill cykla mountainbike, gå långa promenader och packa ner en termos i väskan och åka på utflykter till parker och sjöar. 

7. läsa böcker igen. om ens bara en halvtimma innan sömnen, vill jag finna mig i en annan värld, förälska mig i språk, i ord, i berättelser som jag känner igen mig i, eller andra världar. fantastiska boktips mottages tacksamt!

8. dricka té. närmare bestämt mitt all-time-favourite höstté, garants chai masala - yum!

9. gå på spelningar. så många bra band kommer till malmö i höst, som sarah klang, ducktails och så josé gonzales i köpenhamn. mys.

10. bli bättre i köket. skaffa mig en paradrätt, experimentera fram de bästa kantarell-ätterna och de godaste varma frukostarna. och så får vi inte glömma att baka kanelbullar den fjärde oktober heller! ska göra mumsiga knuten med mandelspån istället för socker på tänkte jag, riktigt smöriga och goda ska de bli!

11. skriva. skrivandet är det som helar mig. jäklar vilken klyschig mening men det är verkligen så! alla gånger jag har varit trasig så har det hjälpt att skriva. och även om jag känner mig väldigt hel och, liksom, okej nu så vill jag och behöver jag skriva. dokumentera. återuppleva.

12. ersätta mina destruktiva vanor. jag har börjat hosta som ett bevis på att röken inte hör hemma i mina lungor, och jag har börjat välja lägre procent eller inga alls som ett bevis på att jag kan avstå. och jag vill avstå, ersätta. det dåliga med något gott, något bättre. jag har börjat dricka hett citronvatten som en lindring för det ömma, snoriga. och vila i din famn istället för att härja på barerna. det var svårt i början men nu känns det okej, bättre, för både själen och för mig.

13. butik fabrik - en inredningsverkstad. följande fredagar kommer jag spendera på butik fabrik som är en vintagebutik här på s:t knut. där säljer vi både möbler och skålar, vaser, mattor och lampor. allt du kan tänkas behöva i inredingsväg! jag kommer jobba där, samtidigt som jag jobbar med mina medier. så välkomna in! fynda fina inredningsdetaljer och prata inredning och Instagram med mig. kommer bli så så så så så så så så fantastiskt roligt! 

IMG_6194.jpg

14. chefs table, that's 70s show, den nya säsongen av modern family och kriminalare är vad jag vill se på tv:n i höst. fastnar sällan för serier, men finns det humor, mysterier eller inspiration så är jag med! vad ska du titta på i höst? dela gärna med dig av tips!

15. blogga igen. det kommer bli texter, vardagssummeringar och boktips. som vanligt fast ändå alltid nytt. på sommaren tar inte bara jag uppehåll från bloggvärlden har jag märkt, det är sällan någon alls varken bloggar eller läser bloggar på sommaren. men nu! är inte vi alla redo för inspo och vackra ting i höst? jag har i alla fall saknat den här plattformen. 

hoppas vi ses här snart igen! kärlek!


translation: here's 15 things to do this autumn:

1. rediscover the cafes, move in from the outdoor seatings and fill the cups with hot drinks rather than lemonade and beer, cider and cold white wines.

2. go hunting bargains, i want to search through second hand and vintage stores to find the perfect hall lamp and a nice big poster to hang above the bed, and preferably one to the kitchen as well. and a autumn jacket! need to find a groovy autumn jacket.

3. cuddle with the arwen. she is a cat, my very own, who still feels a bit scared and confused, but as time goes by, she becomes more, brave, and more comfortable with me. the world's best cat, she is. such a wonderful little creature! (named after arwen in lord of the rings, of course).

4. have dinner with friends. we will make homemade pizza, become experts at making the perfect indian food, drink our wine slowly and make the best playlists just for the occasion. and all this on an ordinary thursday. love.

5. listen to this autumn playlist, made by me! here it is

6. be very outdoors. sweden is at it's finest now, when the leaves fall, the gold in the trees, the cold at the sea, the air in the woods, i want to ride my mountain bike, go for long walks and pack a thermos in the bag and go on small ad to parks and lakes.

7. read, read, read. maybe just for a half an hour before sleep, i want to find myself in another world, fall in love with language, in words, in stories that I recognize in, or in other worlds. i miss reading and disappearing in to new lives. 

8. drink tea. more specifically my all-time favorite autumn tea, geen chai masala - yum!

9. concerts. soooooo many good bands are going to come to malmö this fall, like sarah klang, ducktails and also, josé gonzales in Copenhagen. lovely.

10. become a master in the kitchen. experiment, try new things, be focused. and also we should not forget to bake cinnamon buns on the 4th of October either! which is the cinnamon buns-day here in sweden. yum. 

11. write. writing is what heals me. i know it's such a cliché but it's true! every time i've been broken, it has helped me to write. and although i feel very whole at the moment, i still want and need to write. document. relive.

12. replace my destructive habits. mainly, stop smoking, and drinking like every day is a saturday. anyone else trying to leave these habits right now? share your experiences please!

13. butik fabrik. the following fridays will I be to find at the vintage shop, 'butik fabrik' here in malmo. we sell both furniture, vases, carpets, tableware and lamps - any decor you could possibly need to decorate your home! i will work there, while managing my media. so welcome in! find lovely bargains and talk decor and instagram with me. will be sooooo fun!

14. chefs table, that's 70's show, the new season of modern family and crime shows is what i want to watch this fall. what are you going to watch? its tv-season! so please share your tips!

15. go back to blogging again. there will be texts, daily summaries and book tips. as usual. but also as new. in the summer, not only do i take a stand from the blog world, have i noticed, there are rarely anyone at all following blogs or write posts in the summer. but now! aren't we all ready for inspirational and beautifully created posts this fall? 

hope to see you again soon! lots of love!

tio favoriter från det senaste.

tio favoriter från det senaste.

en sista smak av augusti.

en sista smak av augusti.